Verden Hinsides Netikette

Hvis dette er dit første besøg så husk at tjekke OSS'en (Ofte Stillede Spørgsmål). Du bør også læse Netiketten for Verden Hinsides forummet. Du skal oprette en bruger, før du kan lave indlæg.
Post Reply
Martin
Administrator
Posts: 16
Joined: Wed May 27, 2009 10:29 am
Location: Århus, Danmark - Mijdrecht, Holland

Verden Hinsides Netikette

Post by Martin » Wed Jun 17, 2009 2:29 pm

Netikette for Verden Hinsides Forummet

1. Generel opførsel.

Som hovedregel forventer vi at du benytter et ordentligt sprog i dine indlæg. Endvidere forventer vi at du udviser almindelig respekt og høflighed overfor dine medbrugere - med andre ord; en rar og ordentlig tone som fordrer ligeså venligsindet adfærd fra dine medbrugere.

Lad være med at overdrive ved f.eks. at sætte 25 udråbstegn efter hinanden. Undgå at skrive din tekst udelukkende med store bogstaver, FORDI DET IKKE KUN ER SVÆRT AT LÆSE MEN OGSÅ ANSES SOM RÅBERI PÅ INTERNETTET.

Hvis du har et spørgsmål eller en kommentar, så post det kun i ét forum og ikke i alle. Hvis du poster dit spørgsmål eller din kommentar i alle fora, betyder det ikke nødvendigvis, at du modtager et hurtigere svar: nok nærmere det modsatte. Dit indlæg vil blive slettet. Dobbelte posteringer anses som uhøfligt og generer de brugere, som bruger tid og gør sig umage for at besvare spørgsmål og kommentere indlæg fra andre brugere.

2a. Før du skriver et indlæg.
Før du skriver et indlæg, vælg da den kategori der passer bedst til dit emne.

2b. Emne
Du bør skrive en overskrift i emnefeltet, der er dækkende for indholdet i dit indlæg. ”Hjææææææælp”, kvalificerer sig definitivt ikke. Mange udråbstegn, anses også for at være en pestilens frem for en hjælp.

2c. Indholdet af det du poster.
Indholdet af indlæg såvel som billedmateriale må hverken være anstødeligt, sårende, nedgørende, racistisk, diskriminerende, usandt eller på nogen måde lovovertrædende. Lad også være med at skrive rygter/sladder eller andre ting du har hørt fra anden side, og hold dig til det emne der bliver behandlet.

Det er ikke tilladt at reklamere for eksterne produkter eller services på Verden Hinsides. Man må gerne henvise til eller anbefale forhandlere/sites, hvis der spørges direkte af en bruger i en tråd, eller hvis et konkret emne gør det relevant, dog kun hvis man ikke har direkte tilknytning til disse forhandlere.

Det hedder et debatforum - og debat skal der også være plads til. Men da vi alle er forskellige, skal der også være plads til divergerende holdninger. Hvis du derfor føler dig trådt over tæerne, og måske får skrevet et indlæg som er meget vredt eller bruger diverse nedsættende udtryk, så tænk dig lige om en ekstra gang. Send ikke et indlæg, som du ikke selv ville bryde dig om at modtage. Skal du absolut have luft, skal det ske direkte - dvs. personligt, via telefon, e-mail, PM besked eller anden form for direkte kontakt.

Man må derimod gerne være: selvironisk, humoristisk, venlig, imødekommende, hjælpsom og overbærende ;)

2d. Før du trykker send.
Når dit indlæg er skrevet, bedes du læse det igennem før du poster det. Dette både af hensyn til dumme stavefejl, men også af hensyn til indlæggets generelle sammenhæng og tone.

Manglende tegnsætning kan også gøre at sætninger løber ind i hinanden som gør det svært at finde hoved og hale i sætningerne eller gør dem svære at læse (ligesom denne ud-i-en-smøre sætning).

Skrevi- og stavefjel jælper hiller ike mid at øGe læslighiden af en tkst.

De som åbenlyst ikke tager sig tid til at formulere sine spørgsmål og kommentarer ordentligt, bør heller ikke forvente, at andre gør en ekstra indsats for at besvare dem.

Endvidere er det også en mulighed at søge i de mange allerede eksisterende indlæg - måske har dit spørgsmål allerede været oppe at vende før?

2e. Spamming

Ligesom på andre forums, er unødvendige indlæg (spam indlæg), som fylder op i en diskussion ikke ønsket. I tilfælde af gentagne spamovertrædelser, forbeholder vi os retten til at træffe yderligere foranstaltninger. Det kan være svært at definere spam, men generelt vil indlæg der ikke bidrager til diskussionen blive opfattet som spam. I ethvert tilfælde er det dog op til redaktørerne at vurdere om et indlæg er spam eller ej.

2f. Ironi
Ord kan være nogle svære størrelser - specielt når de ikke ledsages af en stemme eller et ansigtsudtryk. Ironi er sjovt, men kan for eksempel være svært at forstå på skrift på nettet, hvis man ikke lige kender hinandens humor så godt, så prøv eventuelt med en smiley i stedet.

3. Ophavsret.
Send ikke materiale til forummet, der er omfattet af ophavsret, med mindre du selv har hele ophavsretten. Alle ressourcer, materialer og software gjort tilgængelige på Verden Hinsides er blevet kontrolleret for ophavsret og om nødvendigt er accept erhvervet fra forfattere, producenter og/eller udgivere.

4. Konsekvens.
Bliver disse regler ikke overholdt, forbeholder administratoren sig enhver ret til at slette og fjerne de indlæg det måtte være nødvendigt. Der er endvidere risiko for, at man vil blive aktiveret i forummets advarselssystem med "dummepoint". Dette kan i yderste konsekvens, og efter gentagende regelbrud, medføre manglende rettigheder til at poste indlæg, læse indlæg eller i værste fald overhovedet at logge ind. Derfor: Tal ordentligt! På den måde kan administratoren også bruge sin tid fornuftigt, i stedet for at holde folk i ørene.

5. Klager
Hvis du mener, at du er blevet uretfærdigt behandlet af en redaktør, skal du skrive en PM til administratoren i stedet for at lave en tråd om det. Vi ønsker ikke at se tråde, hvor der køres hetz mod de redaktører, som lægger et stort stykke arbejde i at få dette forum til at fungere.

6. Sidste ord

Alle aktører er her på frivillig basis og ingen bliver aflønnet for deres indsats. Verden Hinsides er et forum for vidensdeling, deling af ressourcer, materialer og software for rollespil, brætspil, figurspil og kortspil og foregår på hobbyniveau. Det skal bare foregå på en pæn måde, så vi alle sammen kan være med!

Post Reply